HISTÒRIA

Empresa familiar com moltes de les empreses d’aquells anys, fou fundada per Josep Monasterio Grimau, dedicant-se inicialment al transport del correu i a viatges des del Pont d’Armentera a Valls amb tartanes. Es va fer oficial el 23 de Juny de 1921 quan va obtenir la autorització del Govern Civil de Tarragona, per establir un servei públic de viatges entre Pont d’Armentera i Valls (d’anada i tornada).

El trajecte tenia parades no fixes a Stes. Creus, Vila-rodona i Alió i quedaren establertes les següents tarifes:

  • Pont d’Armentera – Valls 2.50 ptes.
  • Stes. Creus – Valls 2 ptes.
  • Vila-rodona – Valls 1.5 ptes.
  • Alió – Valls 0.75 ptes.
  • Stes. Creus – Valls 2 ptes.

La matrícula del vehicle, un autoòmnibus marca SCAT, era T-299, el numero de viatgers era 20 persones i la velocitat màxima que podia circular era de 12 Km/Hora.

Aquí doncs va començar l’aventura de la família Monasterio a traves dels seus fills: Josep Mª, Jaume, Ramon, Conxita. Es van ampliar els serveis a Pont d’Armentera – Tarragona tres dies a la setmana i Pont d’Armentera – Calafell empalmant amb la línia Vendrell – Vilanova.

Durant aquests anys l’empresa era anomenada i coneguda com la HISPANO PONTORRINA. Sobre l’any 1968 es va adquirir la línia Vilanova – Vilafranca amb filloles propietat dels Germans Olivella i posteriorment Roquetes – Vilanova propietat dels Germans Gibert d’Igualada i la Ribes – Sitges propietat d’en Ruperto Rafel.

En aquests anys l’empresa va passar a anomenar-se Tts. Monasterio, tenint una forta implicació en el transport públic de la comarca. Amb el temps es va produir la fusió entre TMSA i la família Nicolás passant a operar amb el nom comercial de MONNIC. Sobre l’any 92 es va adquirir la línia Sitges – Barcelona amb filloles, explotant-la actualment per l’empresa MONBUS donant servei a tota la costa daurada cap a Barcelona i l’aeroport.

Actualment l’empresa té una flota de mes de 40 vehicles ubicats a Sant Pere de Ribes donant feina a més de 80 empleats.